Pengumuman

Berita dan Peristiwa Terkini MIDES


23-01-2020 - 01-01-1900 | Berita
GERAN PEMBANGUNAN PASARAN (MARKET DEVELOPMENT GRANT MDG)

Untuk makluman para pemain industri pertahanan, penguatkuasaan dan keselamatan tempatan, jika anda terlibat di dalam sebarang pameran atau aktiviti bagi tujuan promosi eksport, anda sebenarnya boleh membuat tututan kepada MATRADE di bawah MATRADE's Exporters Training Programmes  iaitu Market Development Grant (MDG). 

Geran Pembangunan Pasaran atau Market Development Grant (MDG) adalah fasilitasi eksport dalam bentuk geran pembayaran balik. MDG diperkenalkan pada tahun 2002 dengan matlamat untuk memudahkan perbelanjaan teras pengeksport di Malaysia bagi mempromosikan produk atau perkhidmatan buatan Malaysia di peringkat global. Jumlah atau kadar maksimum siling bagi PKS Malaysia atau Small Medium Enterprise (SME), Penyedia Perkhidmatan Profesional, Persatuan Perdagangan dan Industri, Chambers of Perdagangan, Badan Profesional dan Koperasi meningkat daripada RM200,000 kepada RM300,000 setiap seumur hidup

Untuk maklumat lanjut, sila klik pada link berikut :

http://www.matrade.gov.my/en/malaysian-exporters/services-for-exporters/exporters-development/market-development-grant-mdg 

dan klik download MDG Guideline 2020


18-11-2019 - 24-01-2020 | Peristiwa
SEKITAR PERLAKSANAAN PAVILION MALAYSIA DI BANGKOK DEFENCE & SECURITY 2019

Perlaksanaan Pavilion Malaysia di Bangkok pada tahun 2019 telah mendapat sambutan yang amat baik daripada pemain industri luar negara serta pelabur luar negara yang berpotensi. Seperti kebiasaan, Malaysia Pavilion menjadi one-stop centre bagi kesemua delegasi dari Malaysia dan telah menarik ramai pelawat dagangan yang berminat mengenai produk-produk dan servis yang ditawarkan oleh 5 syarikat tempatan yang menyertai Pavilion Malaysia, iaitu Advanced Defence Systems Sdn Bhd (ADS), Aerospace Technology Systems Corporation (ATSC), Heitech Padu Berhad, Sapura Thales Electronics Sdn Bhd (STE) dan Sps Jaga Systems Sdn Bhd. 


Selain daripada itu, Malaysia Pavilion turut menarik minat Menteri Pertahanan Indonesia yang berkenan melawat Malaysia Pavilion serta terdapat beberapa wakil Kerajaan dan Industri luar negara.


Selanjutnya

MIDES

Aktiviti Terkini


Senarai Syarikat

Maklumat Syarikat Yang Berdaftar


No Nama Syarikat Produk No Tel Rating Tarikh Sah Ahli

Selanjutnya
Hubungi Kami

Maklumat MIDES


MaklumbalasNo Telefon: 03-4027 4052/4077

Fax No: 03-4027 4278

Emel: nasrulhafiz@mod.gov.my
           muhamadzamzuri@mod.gov.my
           m.nabil@mod.gov.my

Alamat: Bahagian Industri Pertahanan
               Bangunan Zetro,
               Tingkat 2, Blok B,
               Jalan 9/27C, Seksyen 5 Wangsa,
               53300 Kuala Lumpur